Adrian Cojocaru, Chef la restaurantul unui hotel din Iași, va concura, toamna aceasta, alături de alți 17 tineri Chefi din întreaga lume, pentru titlul de „Master of Pasta”, la Campionatul Mondial de Paste Barilla de la Milano.
Rețeta cu care Chef Adrian Cojocaru va participa la competiție
Din juriul competitiei fac parte bucătari italieni faimosi alături de fotograful american de food, Brittany Wright. Jurații vor nota creativitatea, talentul culinar și modul de prezentare ale celor 18 Chefi din întreaga lume cu vârste sub 35 de ani. Pe parcursul a trei runde de concurs, ei vor trebui să pregătească rețete proprii dar și să reinterpreteze cea mai cunoscută rețetă de paste din întreaga lume: spaghetti al pomodoro.
Chef Adrian Cojocaru va participa în competiție cu o rețetă care va avea ca ingredient vedetă, brânza de burduf. Dacă va câștiga titlul „Master of Pasta”, el va avea șansa șă-și pună numele pe harta gastronomiei mondiale.
Este al doilea an consecutiv în care România are un reprezentant la cea mai importantă competiție dedicată gastronomiei italiene la nivel mondial, jurizată de Chefi cu stele Michelin.
sursa foto: facebook
În perspectiva discuțiilor cu privire la bugetul de stat pentru 2026, principalele organizații ale mediului de afaceri din România au transmis un apel ferm către autorități pentru eliminarea impozitului minim pe cifra de afaceri (IMCA).
Ștefan Raicu este un artist vizual român în vârstă de 20 de ani stabilit la Barcelona. Crescut în Germania, și-a manifestat prima dată talentul încă din copilărie, când a realizat primele desene pe pereții grădiniței.
Angajatorii din România au postat în ultima lună peste 22.000 de locuri de muncă pe platforma eJobs.ro, o parte dintre acestea sunt dedicate sezonului de sărbători, când volumul de activități crește semnificativ,
Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, World Vision România atrage atenția asupra unui aspect adesea trecut cu vederea în discuțiile despre prevenirea abuzului: rolul limbajului în modelarea mentalităților sociale.
Scrie povestea Clujului în mai multe limbi și pe mai multe continente. Conectează Clujul la lume și lumea la Cluj. Descoperă oameni și oportunități acolo unde alții văd doar granițe. Trecerea ei prin oraș se vede.
Revista CARIERE continuă rubrica „Longevitate în carieră”, dedicată personalităților care sfidează trecerea timpului și rămân repere de succes, relevanță și forță interioară chiar și la vârste înaintate.
După pandemie, când a aflat, dintr-un clip al unei firme de echipament sportiv, că generația copiilor de acum e prima generație care are o speranță de viață mai mică decât cea a părinților lor, a simțit că trebuie să contribuie la schimbare.