Franz Conde și-a început cariera în gastronomie în Venezuela, urmând cursurile celei mai prestigioase academii în domeniul culinar, CEGA - Centro de Estudios Gastronomicos. Imediat după terminarea școlii și-a urmat pasiunea pentru gătit în Italia, unde a făcut ucenicie în restaurante precum Nadia (2*Michelin), Antica Osteria del Ponte (3*Michelin), Enoteca Pinchiorri (2*Michelin) și San Domenico (2*Michelin). Ulterior a ajuns în sudul Angliei unde a condus și gătit la restaurantul Aragua, apoi s-a mutat la Londra unde a ocupat funcția de Group Executive Chef pentru Gaucho. În industria hotelieră a început să lucreze în 2005, când a debutat colaborarea sa cu hotelul Ciragan Palace Kempinski din Istanbul.

Povestea lui Chef Conde cu Hilton Hotels & Resorts a început în 2007 când s-a alăturat echipei hotelului Hilton din Amsterdam, unde a petrecut nouă ani în calitate de bucătar șef al hotelului. În timpul acestei experiențe s-a ocupat de relansarea restaurantului Roberto’s, inclusiv realizarea unui nou concept, crearea standardelor de meniu și funcționare, a scris rețetele și a conceput design-ul pentru cartea de bucate a restaurantului - "Pura Cucina Italiana".
Chef Conde deține numeroase premii care demonstrează talentul si pasiunea sa pentru gătit. În 2011 a câștigat concursul "Chef of Champions" și a primit titulatura de cel mai bun bucătar-șef din hotelurile Hilton din Europa, iar în 2012, sub conducerea sa, restaurantul Roberto’s a fost desemnat de revista Italie Magazine "Restaurantul Italian al Anului". În 2015 a câștigat locul al treilea la Hilton F&B Master Competition dintr-un număr de 255 hoteluri Hilton participante din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Multiplele distincții sunt dovezi ale dedicării și măiestriei sale în arta culinară.