
bio
-
Sustenabilitatea nu mai înseamnă doar tendințe globale sau politici publice. Pentru 29% dintre români, ea înseamnă utilizarea responsabilă a resurselor, iar 24% o asociază cu reciclarea. Tot mai mulți români asociază spontan sustenabilitatea cu protecția
-
Pur, simplu, adevărat, românesc! Nasul Roșu, sau povestea oamenilor care și-au îndeplinit visul de a trăi sănătos
Au soiuri pe care le cresc an de an cu mare drag. Și soiuri noi, pe care le testează. Fac schimburi de semințe cu entuziaști, s-au apucat de apicultură, vor hrană adevărată și sănătoasă, iar lucrurile sunt departe de a se opri aici!
Alina și Dan Constantinescu, cei care au creat ferma vegetală Nasul Roșu sunt nominalizați la Gala Revistei CARIERE 2017 – Români care ne inspiră, la categoria "Întemeietorii de visuri". Pentru mai multe detalii și pentru a vota nominalizații din acest an, puteți accesa site-ul http://gala-cariere.ro/ -
Conversie necesară. Cât de posibil va fi targetul agricultură 100% bio
Agricultura bio a câștigat, în medie, 400.000 de hectare pe an între 2002 și 2015 pentru a ajunge la peste 6% din terenurile cultivate în Europa. Campionii agriculturii bio în UE sunt Austria (20%), Suedia (17%), Estonia (16%), Cehia (14%) și Italia (12%). Când vine vorba însă de suprafețele cultivate bio, primii cinci sunt Spania, Italia, Franța, Germania și Polonia. -
Micii producători bio le redau românilor gusturile tradiționale
Probabil că fiecăruia i s-a întâmplat să muște dintr-o legumă luată de la supermarket, ca mai apoi să exclame: „N-are gustul roșiei din grădina bunicii!” În ultima vreme, tot mai mulți români caută să redescopere gusturile tradiționale, iar pentru asta sunt dispuși să plătească micilor producători locali sume cu mult peste prețul pieței. -
Studiu Republica BIO: cu sau fără copii, 70% din consumatorii de bio sunt persoane active
Ultimii ani au însemnat pentru români o reorientare în ceea ce priveşte stilul de viaţă, iar una din schimbările semnificative este importantă acordată sănătăţii şi alimentaţiei, care îmbracă mai multe forme: de la citirea etichetei şi preferinţa pentru produsele bio, până la sport. -
Cod roșu la soluții verzi
Într-o lume în care resursele naturale se împuținează, oamenii își doresc ca savanții ori companiile producătoare să vină cu soluții alternative la combustibilii fosili. În cartea sa intitulată Why Your World Is About To Get A Whole Lot Smaller: Oil And The End Of Globalization, Jeff Rubin, fost economist-șef la Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC) vreme de 20 de ani, propune o abordare interesantă pentru cei preocupați de conservarea mediului. Motivul pentru care mi-am amintit de carte, cu prilejul actualei ediții „verzi" a revistei Cariere, este că Rubin vine cu un argument care te pune pe gânduri, referitor la eficiența energetică. -
Acele afaceri cu profit mic, dar satisfacţie uriaşă
Întoarcerea la simplitate, la natural, la produse cu origine cunoscută a devenit o provocare pentru doi mici antreprenori care şi-au investit banii puşi deoparte într-o idee la modă pentru societatea care se îndepărtează de consumerism. -
Începe târgul minților deschise
Târgul V for Verde îşi redeschide porţile pe 28 şi 29 septembrie, între orele 11.00 şi 20.00, la Casa Universitarilor din Bucureşti (strada Dionisie Lupu, nr. 46). Peste 50 de expozanţi atent selecţionaţi pregătesc pentru comunitatea minţilor deschise delicatese şi bunătăţi bio, produse alimentare slow food şi raw food, cosmetice organice, ateliere de gătit, workshop-uri, colecţii de modă green chic fashion şi haine preloved, precum şi produse eco deco, realizate din materiale reciclate şi alternative.
-
Andrei Barbu aduce coşul cu legume în faţa publicului larg
Andrei Barbu, unul dintre oamenii care au avut curajul de a demara o mică afacere în încercarea de a insufla un mod de viață sănătos, va fi prezent la evenimentul 11even, organizat la sfarşitul lunii mai în Bucureşti, pentru a-şi prezenta povestea de succes.
-
Marian Stas – Antrenor de leadership
Daca l-ati intalni pe Marian Stas si l-ati intreba: Esti ofiter? V-ar raspunde ca nu. Esti inginer? Probabil ca nu. Esti softist? Nu. Pentru ca stiti ceva? In momentul de fata si-a gasit vocatia. E profesor.
-
Gastronomia sfideaza economia
Mancarea pe care o comandam intr-un restaurant poate spune multe despre personalitatea noastra. Tocmai de aceea, am ales sa vorbim in acest numar despre cele mai in voga tendinte culinare, despre ce este potrivit sa comanzi la un business lunch si ce este bine sa eviti cand iei cina cu iubita. Clientul restaurantelor de astazi s-a schimbat foarte mult in ultimii ani. In perioada de prosperitate a preferat preparatele sofisticate, fiind mereu atent la silueta si la numarul de E-uri din farfurie.
Recomandările editorilor
-
Ce spune ritmul de adopție al unui tool despre cultura organizațională
Când o companie introduce un nou tool, discuția se concentrează, de obicei, pe funcționalități, costuri și eficiență. Dar felul în care echipa îl adoptă dezvăluie ceva mult mai profund: cultura organizațională în acțiune. -
Tristul tigru | Invitație la lectură
Într‑o întâlnire cu cititorii, Neige Sinno a declarat că și‑a scris cartea de memorii, Tristul tigru, ca și cum ar fi moartă și nimeni nu o să o citească. -
Cosmina Noaghea, Union Commonwealth University, SUA: Inteligența artificială și viitorul minții la job | OPINIE
Când ați sunat ultima dată la serviciul cu clienții pentru rezolvarea unei probleme și ați vorbit cu un robot? Ați fost mulțumiți? Oricare ar fi conotația primei situații care vă vine în minte... -
România, blocată în digitalizare: Îi lipsește strategia și leadership-ul politic | RAPORT
Un raport realizat de specialiști din Estonia la inițiativa Edge Institute arată că România are un nivel scăzut de maturitate digitală – doar 3,1 din 10. Documentul evidențiază lipsa unei strategii coerente...