Skip to main content

bio

    • Pur, simplu, adevărat, românesc! Nasul Roșu, sau povestea oamenilor care și-au îndeplinit visul de a trăi sănătos

      Au soiuri pe care le cresc an de an cu mare drag. Și soiuri noi, pe care le testează. Fac schimburi de semințe cu entuziaști, s-au apucat de apicultură, vor hrană adevărată și sănătoasă, iar lucrurile sunt departe de a se opri aici!
      Alina și Dan Constantinescu, cei care au creat ferma vegetală Nasul Roșu sunt nominalizați la Gala Revistei CARIERE 2017 – Români care ne inspiră, la categoria "Întemeietorii de visuri". Pentru mai multe detalii și pentru a vota nominalizații din acest an, puteți accesa site-ul http://gala-cariere.ro/  
    • Conversie necesară. Cât de posibil va fi targetul agricultură 100% bio

      Agricultura bio a câștigat, în medie, 400.000 de hectare pe an între 2002 și 2015 pentru a ajunge la peste 6% din terenurile cultivate în Europa. Campionii agriculturii bio în UE sunt Austria (20%), Suedia (17%), Estonia (16%), Cehia (14%) și Italia (12%). Când vine vorba însă de suprafețele cultivate bio, primii cinci sunt Spania, Italia, Franța, Germania și Polonia.
    • Micii producători bio le redau românilor gusturile tradiționale

      Probabil că fiecăruia i s-a întâmplat să muște dintr-o legumă luată de la supermarket, ca mai apoi să exclame: „N-are gustul roșiei din grădina bunicii!” În ultima vreme, tot mai mulți români caută să redescopere gusturile tradiționale, iar pentru asta sunt dispuși să plătească micilor producători locali sume cu mult peste prețul pieței.
    • Cod roșu la soluții verzi



      Într-o lume în care resursele naturale se împuținează, oamenii își doresc ca savanții ori companiile producătoare să vină cu soluții alternative la combustibilii fosili. În cartea sa intitulată Why Your World Is About To Get A Whole Lot Smaller: Oil And The End Of Globalization, Jeff Rubin, fost economist-șef la Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC) vreme de 20 de ani, propune o abordare interesantă pentru cei preocupați de conservarea mediului. Motivul pentru care mi-am amintit de carte, cu prilejul actualei ediții „verzi" a revistei Cariere, este că Rubin vine cu un argument care te pune pe gânduri, referitor la eficiența energetică. 
    • Începe târgul minților deschise

      Târgul V for Verde îşi redeschide porţile pe 28 şi 29 septembrie, între orele 11.00 şi 20.00, la Casa Universitarilor din Bucureşti (strada Dionisie Lupu, nr. 46). Peste 50 de expozanţi atent selecţionaţi pregătesc pentru comunitatea minţilor deschise delicatese şi bunătăţi bio, produse alimentare slow food şi raw food, cosmetice organice, ateliere de gătit, workshop-uri, colecţii de modă green chic fashion şi haine preloved, precum şi produse eco deco, realizate din materiale reciclate şi alternative.

    • Gastronomia sfideaza economia

      Mancarea pe care o comandam intr-un restaurant poate spune multe despre personalitatea noastra. Tocmai de aceea, am ales sa vorbim in acest numar despre cele mai in voga tendinte culinare, despre ce este potrivit sa comanzi la un business lunch si ce este bine sa eviti cand iei cina cu iubita. Clientul restaurantelor de astazi s-a schimbat foarte mult in ultimii ani. In perioada de prosperitate a preferat preparatele sofisticate, fiind mereu atent la silueta si la numarul de E-uri din farfurie.

Recomandările editorilor