
bere
-
Începând cu 1 ianuarie 2022, Gheorghe Andresz, Traditional Trade & OOH Director al HEINEKEN România și membru al echipei de management, este numit Director de Vânzări al HEINEKEN România și este responsabil de coordonarea întregii
-
Zuzana Balejová: Adaptabilitatea și agilitatea au început să definească atitudinea și capacitatea de reacție a business-ului nostru
Pandemia cauzată de coronavirus a produs schimbări radicale în organizarea, funcționarea, rutinele și practicile companiilor, dar și procesele de HR. Crearea și adoptarea unor noi politici și proceduri specifice situațiilor de urgență, reorganizarea din temelii -
Kobi Dar este noul președinte al URBB
Kobi Dar a preluat funcția de Președinte al companiei producătoare de bere UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD (URBB), cunoscută publicului larg și ca Tuborg România, începând cu primul trimestru al anului 2019. Kobi Dar a mai -
Povestea celor două profesoare care au deschis The Beer Institute, un magazin cu peste 100 de feluri de bere artizanală
Știați că există beri artizanale care merg cu peștele la grătar? Nici noi nu știam înainte să vizităm magazinul de bere artizanală The Beer Institute, o investiție de 20.000 de euro din finanțare bancară și resurse proprii ale Adinei Mugescu și Andreei Sararu, două profesoare de limba română și engleză, respectiv geografie. Cele două au descoperit berea artizanală în călătoriile pe care le-au făcut atunci când lucrau în domeniul turismului. În magazinul deschis pe 27 iunie 2018 în centrul Bucureștiului, în apropiere de Academia de Studii Economice, în aceeași incintă cu magazinul Carrefour de pe Calea Dorobanților, sunt de găsit peste 100 de feluri de bere artizanală care provin de la peste 30 de microberării din toată România. Care sunt obiectivele și planurile celor două antreprenoare pentru The Beer Institute? -
Amăruie, spumoasă, rece, blondă sau brună: Drumul berii spre societatea românească
Producția de masă a berii pe teritoriul Țărilor Române datează de la începutul secolului al XIX-lea, când Johann de Gotha inaugura, în anul 1809, la marginea Bucureștilor o fabrică de bere…
Timpul avea să se scurgă precum licoarea într-o halbă de bere și iată că, foarte repede berăria va deveni o “instituție” la români. -
Povestea uneia dintre cele mai apreciate mărci de bere din România. Care este secretul succesului Zăganu
Buni prieteni din perioada anilor de facultate, Alexandru Geamănu și Laurențiu Bănescu au pus bazele „Fabricii de Bere Bună”pentru a crea şi dezvolta un brand 100% românesc, autentic, independent, anume Zăganu. Și-au dedicat timpul, banii şi energia în direcţia asta. Au pornit de la una dintre pasiunile lor comune, berea, cu gândul de a contribui la revitalizarea unei industrii pe cale de dispariţie în România – cea a producției de bere locală, artizanală. -
„Masterchef-ul” din IT. „Fermentează” un business cu bere artizanală
Urmează un fel de trend eco, de întoarcere la rădăcini, unde tradiţia este pusă pe primul loc. Cristian Dorobănţescu se consideră, la 37 de ani, un berar din pasiune şi un IT-ist din obligaţie. Alături ce alţi doi tineri ca şi el pun pe picioare fabrica de bere artizanală, Perfektum. Şi dacă la americani iau naştere circa 200 de astfel de mici berării pe an, la noi, primele de abia acum deschid ochii. Cei trei fac de ceva vreme bere „homemade”, iar acum, încurajaţi de prieteni, s-au hotărât să îşi ducă pasiunea la un alt nivel. -
Carlsberg preia Olympic Brewery
Producătorul de bere Carlsberg a ajuns la un acord pentru preluarea companiei Olympic Brewery, numărul trei pe piața berii din Grecia. -
Cine este miliardarul Jorge Paulo Lemann, cel mai bogat brazilian
I luna august, cel mai bogat dintre miliardarii Braziliei, Jorge Paulo Lemann si-a marit averea cu 1,3 miliarde de dolari. Potrivit Bloomberg, omul de afaceri, proprietar de actiuni Burger King si Anheuser-Busch InBev, a reusit aceasta performanta gratie planificativei achizitii a companiei Tim Hortons. Fuziunea dintre Burger King si Tim Hortons va conduce la aparitia unui nou numar trei mondial pe segmentul restaurantelor tip fast-food.
-
Piața berii, în scădere după primele șase luni ale anului
Volumul pieţei berii a atins 8 milioane hl în primele șase luni ale anului 2013, în scădere cu aproximativ 3% față de cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.
-
De ce se tem nemții de gazele de șist
Berarii germani au avertizat guvernul de la Berlin că exploatarea gazelor de șist pe teritoriul țării ar putea dăuna purității și calității renumitei beri germane.
-
Guinness - gustul pur irlandez
Francezii au vinul, scoţienii au whiskey, dar irlandezii îşi revendică supremaţia în rândul berarilor. O conversaţie spumoasă cu un localnic pus pe şotii în faţa unei pinte de Guinness, o plimbare în peisajul muntos de la Connemara, o repriză de wind surfing la Bundoran Lahinch sau contemplarea unui apus de soare de pe uriaşele columne de bazalt de la Giant's Causeway, fac din Irlanda un loc al diversităţii uimitoare.
-
Povestea unei beri irlandeze
În laboratorul Guinness, berea se produce la cel mai înalt nivel pentru a satisface gustul celor mai exigenţi consumatori. Gustul de orz bine prăjit ce dă culoarea rubinie şi spuma efervescentă redau pasiunea maeştrilor berari. Gustul berii Guinness este dat de cantitatea dublă de hamei şi de procesul tihnit de maturare, pentru a crea o băutură specifică spiritului intens irlandez.
-
Ciuc Premium a lansat Ciuc Natur Radler
Ciuc Premium anunţă oficial lansarea unui produs cu totul nou, Ciuc Natur Radler, ce introduce pentru prima dată pe piaţa locală categoria Radler. Primul Radler Românesc – inspirat din Radler-ul bavarez – este un amestec de 63% limonadă şi 37% bere, cu 1.9% alcool şi fără conservanţi artificiali.
-
Bea o bere la locul de muncă pentru a-ţi spori productivitatea
Un studiu recent realizat de Universitatea din Illinois, care a dorit să investigheze ce efecte are alcoolul asupra capacităţii de rezolvare a problemelor, arată că dacă consumi o bere la locul de muncă, o astfel de alegere, deşi nu e neapărat pe placul superiorilor tăi, te-ar putea ajuta să îţi îmbunătăţeşti capacitatea de gândire strategică, potrivit unui articol publicat pe businessinsider.com.
-
Zâmbesc mereu şi nu beau cafea niciodată!
În numărul din august al Revistei Cariere, Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader, Unilever Food Solutions, ne-a prezentat agenda ei de manager pe parcursul unei luni calendaristice: 19 august - 19 septembrie.
-
Povestea berii in fotografii
Pana pe 22 iulie, pasionatii de fotografie cu varsta de peste 21 de ani se pot inscrie la concursul de fotografie „Faces of Brewing” organizat de Berarii Europei si desfasurat la nivel european.
-
Sefii din Romania, Marea Britanie si Italia, campioni la cinstitul subordonatilor cu bere
Sefii romani, britanici si italieni sunt cei mai generosi din Europa atunci cand e vorba sa le faca cinste cu bere subordonatilor, arata un studiu realizat de SABMiller.
-
7000 de fani Cranberries au plecat de la concert Zombie
Este o perioada incarcata in evenimente muzicale. Daca in weekendul trecut Ciuc si Emagic ne-au oferit trei zile de concerte, aseara a fost randul Events si Redd’s sa aduca (in aceeasi locatie, Zone Arena) in premiera in Romania o alta trupa legendara: The Cranberries. Vezi fotogalerie!
-
Esti prieten cu sefu’? Ai grija!
Iesi cu seful la bere? Probabil ca te numeri printre putinii angajati pentru care mersul la serviciu nu e un drum plictisitor. Ai grija, insa, cum dezvolti prietenia, pentru ca poate face mai mult rau decat bine.
Recomandările editorilor
-
Ce spune ritmul de adopție al unui tool despre cultura organizațională
Când o companie introduce un nou tool, discuția se concentrează, de obicei, pe funcționalități, costuri și eficiență. Dar felul în care echipa îl adoptă dezvăluie ceva mult mai profund: cultura organizațională în acțiune. -
Tristul tigru | Invitație la lectură
Într‑o întâlnire cu cititorii, Neige Sinno a declarat că și‑a scris cartea de memorii, Tristul tigru, ca și cum ar fi moartă și nimeni nu o să o citească. -
Cosmina Noaghea, Union Commonwealth University, SUA: Inteligența artificială și viitorul minții la job | OPINIE
Când ați sunat ultima dată la serviciul cu clienții pentru rezolvarea unei probleme și ați vorbit cu un robot? Ați fost mulțumiți? Oricare ar fi conotația primei situații care vă vine în minte... -
România, blocată în digitalizare: Îi lipsește strategia și leadership-ul politic | RAPORT
Un raport realizat de specialiști din Estonia la inițiativa Edge Institute arată că România are un nivel scăzut de maturitate digitală – doar 3,1 din 10. Documentul evidențiază lipsa unei strategii coerente...