
mancare
-
În România, risipa alimentară atinge cote alarmante: peste 2,5 milioane de tone de alimente sunt aruncate anual, o cantitate care, raportată la viața de zi cu zi, devine mai ușor de înțeles dacă ne imaginăm
-
Chef Joseph Hadad: Am plecat prea de sus, unii oameni se sperie de high class. E altă cultură, românii vor sa mănânce mult, bun și prețul să fie jos
"Eu nu sunt om de afaceri, sunt un bucatar foarte bun, sunt un artist". Cu aceste cuvinte, chef Joseph Hadad tine sa sublinieze ca traieste din pasiunea pentru bucatarie, pentru gusturi, pentru arta din farfurie si nu pentru business. Iata de ce totusi celebrul chef a deschis doua localuri si ce planuri are in "nebunia" care domina piata, scriu cei de la wall-street.ro. -
"Au coeur du produit”: Începe Sărbătoarea gastronomiei franceze
Fete de la Gastronomie (Sărbătoarea gastronomiei), ediția a IV-a, o serie de evenimente care celebrează gastronomia franceză, va avea loc în perioada 22-24 septembrie, invitatul special fiind chef Fabrice Giraud, deținătorul unei stele Michelin. -
La București: Cel mai mare eveniment de street food din Europa de Est
În perioada 7 - 10 septembrie va avea loc, la Romexpo, cel mai mare eveniment de food din Europa de Est - Bucharest Street Food CARNIVAL, o explozie a gusturilor, aromelor, ritmurilor și culorilor dedicată artei stradale și gastronomiei. -
Vacanță 2017: Românii se uită la postările prietenilor, dar nu vor să vadă selfie-uri și fotografii cu mâncare
Un studiu recent relevă că românii sunt interesați de impresiile din vacanță pe care le postează prietenii lor pe Facebook, însă prea multe poze cu mâncare sau selfie-uri îi deranjează. -
Italia: Lege controversată, menită să reducă cantităţile mari de alimente irosite
Guvernul din Italia a adoptat o lege destul de controversată, menită să reducă cantităţile mari de alimente irosite, încurajând supermarketurile să doneze produsele care rămân nevândute. -
Cireașa de pe tort la GastroPan
Cei mai pricepuți și experimentați chefi și bucătari artiști din România au participat la concursurile de gastronomie care au avut loc sâmbătă, 25 martie în cadrul expoziției GastroPan, la Sibiu. -
Taina unei „meserii” a gustului: Raffaele Marino, napoletanul care prepară mâncare cu poezie
S-a născut la Napoli, într-o familie de comercianţi din industria modei. A studiat designul la Liceul de Arte din Riccione, apoi s-a ocupat un timp de afacerile familiei sale, ajungând la un moment dat să abordeze un domeniu interesant: designul de interior. În tot acest melanj a reușit să menţină vii pasiunea şi interesul pentru bucătărie. -
''Mama sacră a cerealelor'' ar putea deveni hrana viitorului
Quinoa, considerată ''mama sacră a cerealelor'' de către civilizația incașă suprimată de conchistadorii spanioli, ar putea deveni o sursă importantă de hrană în viitor după ce oamenii de știință i-au descoperit secretele genetice în urma unui studiu, ale cărui rezultate au fost publicate miercuri, informează Reuters. -
Kremlinul își face supermarket online! Ce se poate cumpăra de acolo
Un site web va fi autorizat, din ianuarie 2017, să pună în vânzare produse alimentare provenind de la „furnizorii oficiali ai Kremlinului”.
Kremlinul va autoriza un site web – „Kremliovski” – să comercializeze produse alimentare provenind de la furnizorii oficiali ai bucătăriei șefului statului rus, după cum relatează Le Point. -
Meniu de weekend: mâncare și design în Piața Amzei
Piața Amzei din București prinde gust pe 17 și 18 septembrie. Sâmbătă și duminică de la 11:00 la 23:00 la Amzei Market Makers se vor aduna bunătăți pe toate gusturile: legume și fructe proaspete, dulceață artizanală, street food & good design, anunță The Institute. -
Un nou motiv pentru care ar trebui să renunţi să mănânci singur, pe birou
Obişnuieşti să iei masa de prânz, pe birou, între două mailuri? Un studiu apărut în Business Harvard Review îţi arată motivele pentru care NU este bine să faci asta. -
Mai multe locuri de muncă și consum ridicat după reducerea TVA
Reducerea TVA de la 24% la doar 9% va avea efecte de creştere în lanț care vor conduce la avansul exponențial al serviciilor de comenzi de mâncare şi al celor conexe industriei alimentare, inclusiv a serviciilor efectuate cu ajutorul site-urilor online și platformelor mobile, spun oficialii HelloHungry. -
Mâncare mai multă şi mai ieftină pentru angajaţi
Foodpanda „atentează” la papilele corporatiştilor, țintind angajații companiilor de top din București, localizate pentru început într-un perimetru de 3-4 km în jurul Pieței Unirii și în zona Preciziei. Aceștia vor avea acces la meniuri cu până la 50% mai ieftine. -
Mâncați mai mult sau mai scump?
Comanda medie de mâncare plasată online se situează, în prezent, la aproximativ 15 euro, față de 10 euro, valoarea coșului mediu din 2014, potrivit foodpanda.ro. -
Chinezii nu mai au voie să mănânce în metrou!
La Beijing a fost introdus un întreg sistem de amenzi pentru cei care mănâncă sau consumă băuturi, inclusiv apa, în metrou, scrie China24 news.
-
Stilul de viață sustenabil aduce economii în bugetul familiei
Adoptarea unui stil de viață sustenabil poate aduce economii, lunar, în medie de 17,5%, la bugetul de care dispune o familie. Acestea sunt rezultatele unui experiment social privind un stil de viață sustenabil, efectuat în această toamnă în România, de Unilever South Central Europe și compania de cercetare 360 Insights. Studiul a fost realizat pentru a răspunde consumatorilor la întrebarea „Ce putem face pentru a avea un stil de viață mai sustenabil?”, prin oferirea unor soluții simple și eficiente.
-
1 din 6 români sare peste masa de prânz
Aproape jumătate din salariații români vin cu pachet de acasă pentru pauza de prânz din timpul serviciului, în timp ce 1 din 6 salariați (16%) sare peste masa de prânz, arată un sondaj realizat de Edenred.
-
Sfaturi pentru o petrecere de Crăciun reuşită
Pentru sărbătorirea Crăciunului pregătirile încep încă din luna noiembrie. Mai ales în companiile în care astfel de petreceri sunt unele dintre puținele momente în care angajații sunt toți împreună. Niciun detaliu nu trebuie lăsat la voia întâmplării când vorbim de mâncare, decorațiuni, cadouri sau divertisment.
-
Mâncare cu... aur inclus. Profit: 500%
Ciocolata, deserturile, trufele sau orezul sunt preparatele pentru care se utilizează cel mai des aurul comestibil. O pojghiţă strălucitoare despre care circulă legenda că ar avea efecte terapeutice. Dar pentru că nimeni nu le-a demonstrat ştiinţific, folosirea metalului în mâncare rămâne mai mult o extravaganţă.
Recomandările editorilor
-
Ce spune ritmul de adopție al unui tool despre cultura organizațională
Când o companie introduce un nou tool, discuția se concentrează, de obicei, pe funcționalități, costuri și eficiență. Dar felul în care echipa îl adoptă dezvăluie ceva mult mai profund: cultura organizațională în acțiune. -
Tristul tigru | Invitație la lectură
Într‑o întâlnire cu cititorii, Neige Sinno a declarat că și‑a scris cartea de memorii, Tristul tigru, ca și cum ar fi moartă și nimeni nu o să o citească. -
Cosmina Noaghea, Union Commonwealth University, SUA: Inteligența artificială și viitorul minții la job | OPINIE
Când ați sunat ultima dată la serviciul cu clienții pentru rezolvarea unei probleme și ați vorbit cu un robot? Ați fost mulțumiți? Oricare ar fi conotația primei situații care vă vine în minte... -
România, blocată în digitalizare: Îi lipsește strategia și leadership-ul politic | RAPORT
Un raport realizat de specialiști din Estonia la inițiativa Edge Institute arată că România are un nivel scăzut de maturitate digitală – doar 3,1 din 10. Documentul evidențiază lipsa unei strategii coerente...