Skip to main content

gastronomie

    • Simte-te ca acasă la... Beautyfood

      Inspirat de actrița Juliette Binoche, care îi dă viață personajului Vianne Rocher în celebrul film Chocolat, Beautyfood este unul dintre puținele locuri din metropola noastră agitată unde te simți de parcă nu ai fi în România.
    • Călătorie în patria ducilor

      Burgundia, provincia din inima Franței, este un ținut legendar, e patria ducilor, a bastioanelor, a gastronomiei, dar și a celebrelor Pinot Noir și Chardonnay. E locul unde se spune că lumea începe în bucătărie și se sfârșește în pivnița plină de vinuri. Imaginile burgunde sunt rurale și idilice, cu podgorii nesfârșite, numeroase canale, având o arhitectură cu o valoare de nedescris, dar și locuitori gata să-ți înfățișeze locul lor de baștină ca fiind centrul întregii Europe și, practic, singura zonă care contează.

    • Vinul, între consum şi rafinament

      Vinul este rezultatul uneia dintre cele 50 de idei geniale care au schimbat lumea. Deşi nu are valoare nutritivă şi uneori ne dă dureri de cap, la propriu şi la figurat, vinul este un element aproape indispensabil în anumite momente importante ale vieţii. Şi, nu în ultimul rând, este o plăcere. 

    • Gastronomia sfideaza economia

      Mancarea pe care o comandam intr-un restaurant poate spune multe despre personalitatea noastra. Tocmai de aceea, am ales sa vorbim in acest numar despre cele mai in voga tendinte culinare, despre ce este potrivit sa comanzi la un business lunch si ce este bine sa eviti cand iei cina cu iubita. Clientul restaurantelor de astazi s-a schimbat foarte mult in ultimii ani. In perioada de prosperitate a preferat preparatele sofisticate, fiind mereu atent la silueta si la numarul de E-uri din farfurie.

Recomandările editorilor