Skip to main content

alimente

    • Topul ţărilor de provenienţă a alimentelor riscante

      Mercur în peşte, giardia în căpşuni, e-coli în midii, sulfiţi în produse de patiserie congelate, plastic şi sticlă în ciocolată sunt ameninţări sanitare pe care Comisia Europeană le-a adus la cunoştinţa cetăţenilor. Spania, Franţa şi Olanda sunt ţările UE de unde provin cele mai multe produse alimentare pentru care autorităţile au alertat statele membre. Acestea sunt însă şi printre cei mai mari producători şi exportatori de alimente procesate. ECONOMICA.NET a realizat un top al ţărilor de provenienţă pentru alimentele riscante. 

    • Consumerismul uman. Poate ne vom sătura la un moment dat



      „Ne-am civilizat!” Putem spune asta, pentru că a ajuns o anumită băutură răcoritoare şi la noi. Şi, odată cu acest simbol american, au mai venit şi altele. Am ajuns să fim foarte agitaţi, indiferent de activitatea pe care o avem, pentru că toate ne-au fost puse pe tavă. Totul se poate face pe fast-forward. Trebuie să mâncăm repede, să lucrăm „eficient”, să comunicăm abreviat, să dormim puţin, să cumpărăm multe nimicuri pentru a ne umple restul golurilor dintr-un suflet şi o minte făcute schweitzer. 
    • S-a dat startul transformării alimentelor expirate în energie

      Compania Unilever a semnat un parteneriat cu Grupul Genesis Biopartner, prin care își ia angajamentul să livreze, pentru a fi transformate în energie, toate deșeurile provenite din alimentele expirate de la depozitul Unilever din Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova. Astfel, produsele alimentare expirate, al căror management reprezintă un cost pentru orice producător de bunuri de larg consum, (margarina, înghețata, muștarul, maioneza, ketchup-ul) vor fi transformate în energie regenerabilă.

    • Împreună pentru ajutorarea copiilor care suferă de foame

      Timp de 4 ani, proiectul Banca de  Alimente a reușit să ajute cu alimente de bază și tichete sociale aproximativ 100.000 de familii sau persoane singure. Fiecare persoană sprijinită a primit un pachet cu alimente de bază în greutate de 12 kg conținând: ulei, zahar, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau pește, conserve de legume, biscuiți. 

    • Secretul mărcilor proprii din hipermarketuri și mitul calității acestora

      Consumatorul român s-a orientat foarte mult în actualul context economic către mărcile proprii ale magazinelor, deoarece găseşte produse şi articole de calitate similară, dar cu 20% mai ieftine, a declarat, sâmbătă, Delia Nica, director executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR), la Antena 3, în cadrul ediţiei speciale "România în Mişcare".

    • ,,O şansă caldă” pentru persoanele fără adapost

      Asociaţia Şansa ta, în parteneriat cu Asociaţia Studenţească Amicus, continuă şi în 2013 campania ,,O şansă caldă” pentru persoanele fără adapost din Bucureşti, după ce anul trecut aproximativ 500 de persoane fără adapost (copii, tineri, familii cu copii şi persoane în vârstă) au beneficiat de alimente, îmbrăcăminte, cadouri.

    • Seceta din această vară ne va scumpi alimentele. Prețul la bursă pentru grâu și porumb a explodat

      Prețurile mărfurilor alimentare sunt în continuă creștere, iar situația nu se va reglementa prea curând din cauza secetei din această vară care a distrus mare parte din recolta agricolă. Un studiu al Băncii Mondiale și al Băncii Nomura arată că România se află pe locul 12, la nivel mondial, la importul de produse agroalimentare. Pornind de la această constatare, Victor Safta, Director General Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding, a făcut o analiză a modului în care prețul grâului și porumbului va evolua la bursele internaționale. “Pe termen mediu, grâul și porumbul rămân pe un palier înalt de preț pe bursele internaționale, manifestând o volatilitate destul de ridicată; tendința de creștere a prețurilor ar putea fi limitată de incapacitatea <<cererii>> din piață de a răspunde unor cotații de preț și mai ridicate, precum și de perspectivele viitoarelor recolte”, a explicat Victor Safta.

    • Rata inflației a atins un nou minim record: 1,79%

      Rata anuală a inflaţiei a atins în luna mai nou minim istoric, de 1,79%, creşterea preţurilor de consum faţă de aprilie fiind de 0,2%. "În luna mai 2012, faţă de luna anterioară, preţurile mărfurilor alimentare au rămas relativ stabile, în timp ce preţurile mărfurilor nealimentare şi tarifele serviciilor au crescut cu 0,2%, respectiv 0,5%", se precizează într-un comunicat al Institutului Național de Statistică (INS).

Recomandările editorilor