
alimente
-
Într-o zi agitată de muncă, în care ești prins între e-mailuri, ședințe și deadline-uri, capacitatea de concentrare devine o resursă esențială. Ce poate nu știi este că unele alegeri alimentare aparent banale pot face diferența
-
Banca pentru Alimente București inaugurează un nou hub logistic
După aproape nouă ani de activitate, Banca pentru Alimente București, alături de Federația Băncilor pentru Alimente din România - FBAR, parteneri de încredere și susținători, deschide un nou hub logistic modern,în noul parc Logicor Bucharest -
Refugiații nu se așteaptă la alimente scumpe, doar la suficientă hrană sănătoasă. Câteva sfaturi pentru cei care vor să-i ajute
Situația prin care trec vecinii noștri ucraineni este una dramatică. Imaginile sunt cutremurătoare: mame care își lasă copiii la adăpost alegând să se alăture luptei, soții și copii care la graniță se desprind cu greu -
Nestlé România devine parte din piața South and Eastern Europe cu Alessandro Zanelli ca Market Head
Nestlé, una dintre cele mai mari companii de produse alimentare și băuturi din lume, anunță crearea pieței South and Eastern Europe (SEEM) și îl numește pe Alessandro Zanelli în funcția de Market Head începând cu -
Topul ţărilor de provenienţă a alimentelor riscante
Mercur în peşte, giardia în căpşuni, e-coli în midii, sulfiţi în produse de patiserie congelate, plastic şi sticlă în ciocolată sunt ameninţări sanitare pe care Comisia Europeană le-a adus la cunoştinţa cetăţenilor. Spania, Franţa şi Olanda sunt ţările UE de unde provin cele mai multe produse alimentare pentru care autorităţile au alertat statele membre. Acestea sunt însă şi printre cei mai mari producători şi exportatori de alimente procesate. ECONOMICA.NET a realizat un top al ţărilor de provenienţă pentru alimentele riscante.
-
Marks&Spencer deschide primul supermarket de LUX în România
Retailerul britanic Marks&Spencer, care este prezent deja pe piaţa din România cu mai multe magazine de haine, a anunţat deschiderea primului supermarket de lux din ţară, în Mega Mall -
Consumerismul uman. Poate ne vom sătura la un moment dat
„Ne-am civilizat!” Putem spune asta, pentru că a ajuns o anumită băutură răcoritoare şi la noi. Şi, odată cu acest simbol american, au mai venit şi altele. Am ajuns să fim foarte agitaţi, indiferent de activitatea pe care o avem, pentru că toate ne-au fost puse pe tavă. Totul se poate face pe fast-forward. Trebuie să mâncăm repede, să lucrăm „eficient”, să comunicăm abreviat, să dormim puţin, să cumpărăm multe nimicuri pentru a ne umple restul golurilor dintr-un suflet şi o minte făcute schweitzer. -
A scăzut TVA-ul. Vor scădea şi preţurile?
Reducerea anticipată a taxei pe valoare adăugată (TVA) la 9%, la toate alimentele a fost aprobată, în cadrul ședinței de Guvern de marți, 7 aprilie 2015. Schimbarea va intra în vigoare de la 1 iunie 2015. -
S-a dat startul transformării alimentelor expirate în energie
Compania Unilever a semnat un parteneriat cu Grupul Genesis Biopartner, prin care își ia angajamentul să livreze, pentru a fi transformate în energie, toate deșeurile provenite din alimentele expirate de la depozitul Unilever din Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova. Astfel, produsele alimentare expirate, al căror management reprezintă un cost pentru orice producător de bunuri de larg consum, (margarina, înghețata, muștarul, maioneza, ketchup-ul) vor fi transformate în energie regenerabilă.
-
Împreună pentru ajutorarea copiilor care suferă de foame
Timp de 4 ani, proiectul Banca de Alimente a reușit să ajute cu alimente de bază și tichete sociale aproximativ 100.000 de familii sau persoane singure. Fiecare persoană sprijinită a primit un pachet cu alimente de bază în greutate de 12 kg conținând: ulei, zahar, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau pește, conserve de legume, biscuiți.
-
Oamenii din Galaţi afectaţi de inundaţii au primit ajutoare
Oamenii care au fost inundaţi în judeţul Galaţi ştiu că nu se luptă singuri. Au primit alimente şi ajutor din partea unor voluntari şi lucrează cot la cot să găsească soluţia pentru marea nenorocire care a dat peste ei.
-
Secretul mărcilor proprii din hipermarketuri și mitul calității acestora
Consumatorul român s-a orientat foarte mult în actualul context economic către mărcile proprii ale magazinelor, deoarece găseşte produse şi articole de calitate similară, dar cu 20% mai ieftine, a declarat, sâmbătă, Delia Nica, director executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR), la Antena 3, în cadrul ediţiei speciale "România în Mişcare".
-
,,O şansă caldă” pentru persoanele fără adapost
Asociaţia Şansa ta, în parteneriat cu Asociaţia Studenţească Amicus, continuă şi în 2013 campania ,,O şansă caldă” pentru persoanele fără adapost din Bucureşti, după ce anul trecut aproximativ 500 de persoane fără adapost (copii, tineri, familii cu copii şi persoane în vârstă) au beneficiat de alimente, îmbrăcăminte, cadouri.
-
Seceta din această vară ne va scumpi alimentele. Prețul la bursă pentru grâu și porumb a explodat
Prețurile mărfurilor alimentare sunt în continuă creștere, iar situația nu se va reglementa prea curând din cauza secetei din această vară care a distrus mare parte din recolta agricolă. Un studiu al Băncii Mondiale și al Băncii Nomura arată că România se află pe locul 12, la nivel mondial, la importul de produse agroalimentare. Pornind de la această constatare, Victor Safta, Director General Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding, a făcut o analiză a modului în care prețul grâului și porumbului va evolua la bursele internaționale. “Pe termen mediu, grâul și porumbul rămân pe un palier înalt de preț pe bursele internaționale, manifestând o volatilitate destul de ridicată; tendința de creștere a prețurilor ar putea fi limitată de incapacitatea <<cererii>> din piață de a răspunde unor cotații de preț și mai ridicate, precum și de perspectivele viitoarelor recolte”, a explicat Victor Safta.
-
„Coşul cu alimente”, vine în ajutorul familiilor nevoiaşe
Asociaţia „Şansa ta” organizează proiectul social “Coşul cu Alimente”, în perioada 2012-2015. Proiectul presupune înfiinţarea unui coş social cu alimente în scopul ajutorării familiilor numeroase şi care nu au posibilităţi de întreţinere.
-
PERICOLELE DULCI. Îndulcitorii, la fel de nocivi ca zahărul
Se ştie că zahărul are calitatea de a crea starea de bine la nivel cerebral, plăcere plătită cu acumularea kilogramelor în plus şi crearea dependenţei de dulce. Înlocuitorii zahărului, care par să înlăture aceste neajunsuri, sunt în realitate altă amăgire, iar folosirea lor trebuie făcută cu multe precauţii.
-
Rata inflației a atins un nou minim record: 1,79%
Rata anuală a inflaţiei a atins în luna mai nou minim istoric, de 1,79%, creşterea preţurilor de consum faţă de aprilie fiind de 0,2%. "În luna mai 2012, faţă de luna anterioară, preţurile mărfurilor alimentare au rămas relativ stabile, în timp ce preţurile mărfurilor nealimentare şi tarifele serviciilor au crescut cu 0,2%, respectiv 0,5%", se precizează într-un comunicat al Institutului Național de Statistică (INS).
Recomandările editorilor
-
Ce spune ritmul de adopție al unui tool despre cultura organizațională
Când o companie introduce un nou tool, discuția se concentrează, de obicei, pe funcționalități, costuri și eficiență. Dar felul în care echipa îl adoptă dezvăluie ceva mult mai profund: cultura organizațională în acțiune. -
Tristul tigru | Invitație la lectură
Într‑o întâlnire cu cititorii, Neige Sinno a declarat că și‑a scris cartea de memorii, Tristul tigru, ca și cum ar fi moartă și nimeni nu o să o citească. -
Cosmina Noaghea, Union Commonwealth University, SUA: Inteligența artificială și viitorul minții la job | OPINIE
Când ați sunat ultima dată la serviciul cu clienții pentru rezolvarea unei probleme și ați vorbit cu un robot? Ați fost mulțumiți? Oricare ar fi conotația primei situații care vă vine în minte... -
România, blocată în digitalizare: Îi lipsește strategia și leadership-ul politic | RAPORT
Un raport realizat de specialiști din Estonia la inițiativa Edge Institute arată că România are un nivel scăzut de maturitate digitală – doar 3,1 din 10. Documentul evidențiază lipsa unei strategii coerente...