Skip to main content

SERVE

    • Vinuri fără graniţe: Când soiurile nobile se amestecă



      Sângele albastru, vinurile alb şi roşu sunt elementele unei culturi care s-a răsfrânt asupra ţării noastre, nu numai pe foi imaculate pe care se aştern sentimente sau prin sunete ce pornesc melodios dintr-o cheie sol. De pe dealurile verzi ale Corsicăi, acolo unde strugurii se îmbăiază în lumina dulce a soarelui şi respiră aerul sărat al Mării Mediterane, contele Guy Tyrel de Poix şi-a dorit o schimbare. Aşa a ajuns să dea peste „terroir-ul” autohton şi să-l cucerească prin măiestria caracteristică.
    • Cavalerul Alb al vinului romanesc

      Contele Guy Tyrel de Poix se trage dintr-o veche familie nobiliara franceza. S-a pregatit pentru stomatologie pe care a practicat-o timp de opt ani in Franta. A abandonat fara regrete freza de dentist cand s-a ivit ocazia sa se ocupe de cele 50 de hectare de podgorie mostenite in Corsica. In 1993, a venit pentru prima data in Romania, iar un an mai tarziu a pus bazele companiei SERVE (Societatea Euro-Romana de Vinuri de Exceptie). Detine o suprafata de 40 hectare, la Ceptura, in centrul podgoriei Dealu Mare, unde a construit si o crama. Investitia se ridica la peste 2,5 milioane de euro. Prins cu productia de vinuri, cu exploatarea de vie, cu infiintarea de noi plantatii si cu pepiniera, Guy Tyrel de Poix isi petrece cea mai mare parte a timpului in Romania, pe care nu intentioneaza sa o mai paraseasca vreodata.

Recomandările editorilor