Skip to main content

Guy Tyrel de Poix

    • Vin romanesc dupa reteta UE

      Comisia europeana intentioneaza reformarea intregii industrii viticole a Uniunii Europene, sector care pierde tot mai mult teren in fata producatorilor netraditionali precum: America, Australia si Africa de Sud. Decizia finala se va lua in luna octombrie a acestui an. Se lucreaza la o reforma care sa nu mai tina cont de reguli tehnologice si care sa duca la revigoarea sectorului vinicol european. Printre modificarile propuse se numara si eliminarea substantelor artificiale si a zaharului din vinuri.

    • Cavalerul Alb al vinului romanesc

      Contele Guy Tyrel de Poix se trage dintr-o veche familie nobiliara franceza. S-a pregatit pentru stomatologie pe care a practicat-o timp de opt ani in Franta. A abandonat fara regrete freza de dentist cand s-a ivit ocazia sa se ocupe de cele 50 de hectare de podgorie mostenite in Corsica. In 1993, a venit pentru prima data in Romania, iar un an mai tarziu a pus bazele companiei SERVE (Societatea Euro-Romana de Vinuri de Exceptie). Detine o suprafata de 40 hectare, la Ceptura, in centrul podgoriei Dealu Mare, unde a construit si o crama. Investitia se ridica la peste 2,5 milioane de euro. Prins cu productia de vinuri, cu exploatarea de vie, cu infiintarea de noi plantatii si cu pepiniera, Guy Tyrel de Poix isi petrece cea mai mare parte a timpului in Romania, pe care nu intentioneaza sa o mai paraseasca vreodata.

Recomandările editorilor