Skip to main content

bun

    • Când ar trebui să concediezi un angajat „suficient de bun”?



      © 2015 Harvard Business School Publishing Corp.

      Craig, un vicepreşedinte responsabil cu stocurile la o companie producătoare de alimente ambalate şi de ambalaje pentru alimente, fusese întotdeauna un profesionist cu performanţe foarte înalte. Lucra în companie de trei ani, avea reputaţia de a aborda mereu lucrurile în mod inovator şi avea relaţii bune cu echipa lui. Şefa lui Craig, Louise, ajunsese să se bazeze pe Craig pentru expertiza lui profundă în domeniul în care lucra şi pentru experienţa lui (vorbim despre o situaţie reală în care s-au aflat cei doi, dar din motive de confidenţialitate ei nu sunt prezentaţi aici cu numele lor reale).  
    • Cei mai buni 25 de angajatori din lume

      Cei mai buni angajatori din lume sunt acele companii unde angajații se duc entuziasmați la serviciu în fiecare zi. Siteul Great Places To Work a publicat o listă a celor mai apreciate 25 de companii de către angajații lor. În ultimii ani, companiile cu pricina au creat 120 000 de noi locuri de muncă.  

    • Sunt situaţii în care un bun management chiar este o chestiune de viaţă şi de moarte

      Amintiţi-vă atacurile din Oslo şi insula Utoya, ce au avut loc în Norvegia acum un an, când un terorist singuratic a plasat şi detonat maşina-capcană ce a dus la explozia unei clădiri guvernamentale, în urma căreia au murit opt oameni, apoi s-a deplasat pe insulă şi a împuşcat 69 de oameni, majoritatea tineri şi adolescenţi, aflaţi într-o tabără de vară. 

    • Tot ce te face un bun antreprenor, te face un manager slab

      Antreprenorii au fără discuţie o serie de calităţi. Au o dorinţă agresivă de a vedea lucrurile realizate (sunt nerăbdători). Au în mod constant idei noi (ceea ce înseamnă că le lipseşte focalizarea), gândesc rapid şi iau decizii la fel de repede, explică Alyson Shontell pentru Business Insider. 

Recomandările editorilor