ospitalitate
- 
                    
                            
                        Cu peste 25 de ani de experiență internațională în industria ospitalității, Salim Touma a reușit, în ultimii trei ani, să conducă un proces complet de rebranding, să reducă cu 32% costurile și să scadă fluctuația de personal cu 40%. - 
                    
                            
                        Catinvest își extinde strategia în ospitalitate și încheie un parteneriat cu Win Advisors pentru Aparthotel Craiova
Grupul francez Catinvest marchează o nouă etapă în dezvoltarea sa în România prin parteneriatul încheiat cu Win Advisors. Proiectul hotelier Aparthotel Craiova, inaugurat la începutul acestui an în cadrul ElectroPutere Parc, va fi administrat integral - 
                    
                            
                        PoVeşti de la Neptun. Cu Bunătăţuri!
La Neptun, Calul Bălan a devenit deja subiectul verii. Inaugurarea, a fost o avanpremieră spectaculoasă, iar apoi restaurantul și-a deschis porţile pentru oaspeţii curioşi să vadă noul restaurant.
După obiceiul inaugurărilor semnate de Sergiana, prima - 
                    
                            
                        Domeniul Casa Timiș. Arta seducției în ospitalitate
Un spațiu privilegiat, de schimburi și împărtășiri în jurul unei pasiuni legate de ospitalitate, de tradiții, de vinuri și de natură. O sărbătoare a prezentului, sinonimă cu „bucuria de a trăi”.
Aici, fiecare experienţă este - 
                    
                            
                        Ospitalitatea, un domeniu seducător
De multe ori am fost întrebată cum de am ales această meserie, de hotelier, și cum de, la aproape 19 ani de când activez în domeniu, sunt la fel de fascinată de fenomenul acesta. Sincer, - 
                    
                            
                        Cultura ospitalității. Oameni și Valori
Percepția despre sine a românilor este aceea de popor prietenos și ospitalier. Acesta este un mit, demontat în studiul Psihologia Poporului Român, coordonat de prof. Daniel David, care arată că am ajuns la această convingere - 
                    
                            
                        Top trei lucruri esențiale în industria ospitalității
Hotelul este o întreprindere care funcționează 24 de ore, fără pauză. Fiecare persoană din staff – recepţioner, ospătar sau cameristă – trebuie „împuternicită” ca să ia deciziile care să ducă la satisfacția oaspeților. - 
                    
                            
                        Totul despre cum afectează schimbările economice şi digitale industria ospitalităţii în 2017
Scenariul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va genera probleme de planificare și organizare directorilor executivi din industria ospitalităţii. Marea Britanie rămâne în continuare una dintre cele mai vizitate ţări din lume, Londra ocupând locul al doilea la nivel global ca destinaţie turistică preferată, arată raportul EY Global hospitality insights.
Brexitul va afecta pe termen scurt și mediu perspectivele din sectorul ospitalităţii şi de agrement.
Deprecierea valutară împinge în sus inflaţia care, combinată cu creşterile salariale modeste din ultimii ani, va duce, probabil, la constrângeri asupra veniturilor reale din gospodării. Dar... - 
                    
                            
                        Artă și provocare: Abilitățile cheie ale angajaților din industria ospitalității!
Industria ospitalităţii este unul din cele mai energizante, dinamice şi pline de provocări domenii. Fie că vorbim de restaurante, hoteluri, vase de croazierăsau modalităţi de petrecere a timpului liber, nevoia omului de a se simţi acasă departe de casă a transformat ospitalitatea în artă. Dacă vorbim de artă, vorbim despre oameni pasionaţi, creativi, entuziaşti, cu resurse inepuizabile de zâmbet.
Cum găsim aceşti oameni? Este uşor? Îi întâlnim la tot pasul? Poate fi oricine?
 - 
                    
                            
                        România este printre ultimele ţări în Europa după contribuţia sectorului ospitalităţii la PIB
Industria ospitalităţii (hoteluri, restaurante, planificare de evenimente, transport) a avut, în mod direct sau indirect, o contribuţie de 1.000 de miliarde de Euro la economia europeană în anul 2010, conform studiul EY The Hospitality Sector in Europe. Studiul s-a bazat pe datele statistice Eurostat din perioada 2000-2010, pentru a asigura comparabilitatea datelor din cele 31 de state europene analizate.
 - 
                    
                            
                        Istoria ne-a creat o stimă de sine negativă care merge până la ură
Psihanalistul Vasile Dem Zamfirescu răspunde fără menajamente la întrebarea: „Sunt românii cu adevărat generoşi?”. Acesta aşază o oglindă în faţa conştiintei de sine a fiecărui român. „Reflexia” obţinută o să surprindă, pentru că arată adevăruri nu tocmai comode despre identitatea de sine a românilor. Despre raporturile dintre noi şi ceilalţi, despre poziţionarea faţă de comunitatea din care facem parte...
 - 
                    
                            
                        Jurnal de trainer Un roman la Sao Paolo (II)
Aventura braziliana a inceput la final de octombrie, cand am acceptat un angajament oferit de una dintre retelele de training din care fac parte. Cea de-a 13-a tara pe care urma sa o adaug portofoliului meu de trainer era Brazilia - si am fost interesat in special sa-mi imbogatesc expunerea la culturi si obiceiuri din intreaga lume, cu atat mai mult cu cat era prima mea calatorie in America de Sud.
 
Recomandările editorilor
- 
                    
                            
                        Testul de foc al HR-ilor: evaluarea posturilor | ANALIZĂ
Cât „valoreazǎ” un angajat pe piața muncii? Care sunt criteriile dupǎ care se stabilesc salariile şi beneficiile într-o companie? Cum se poate asigura un lider din departamentul de resurse umane cǎ existǎ echitate în salarizarea angajaților din companie. - 
                    
                            
                        BEST EMPLOYER FEST 2025. Bianca Chera: Ne așteptăm la o evoluție legislativă în zona prevenirii sindromului de burnout
Pe 12 noiembrie 2025, la București, revista Cariere organizează BEST EMPLOYER FEST – Noi tendințe în companii, noi obiceiuri ale angajaților, un eveniment dedicat împărtășirii celor mai bune practici în îmbunătățirea experienței angajaților. - 
                    
                            
                        Salim Touma, Grand Hotel Bucharest: Îmi place să rezolv probleme. Dacă nu apar provocări operaționale, mă plictisesc
Cu peste 25 de ani de experiență internațională în industria ospitalității, Salim Touma a reușit, în ultimii trei ani, să conducă un proces complet de rebranding, să reducă cu 32% costurile și să scadă fluctuația de personal cu 40%. - 
                    
                            
                        Giorgiana Matei, Airbus Aerostructures România: Oamenii nu caută doar muncă, ci și sens. Vor să contribuie la comunitatea în care trăiesc
Nu poți fi sub nivelul pieței, dar nici un salariu peste medie nu garantează retenția, susține cu realism Giorgiana Matei, HR Manager la Airbus Aerostructures România.