zahar
-
Zahărul ne dă energie și ne creează o stare de bine, însă consumat în exces ne provoacă numai neplăceri. Aceste particule fine și extrem de dulci ne pot crea probleme mici de digestie (datorită creșterii -
Cafea fără zahăr, zona de confort și schimbările care îți vor da viața peste cap
Acum 5 ani a trebuit să renunț pentru o perioadă de timp de câteva luni la zahăr. Am încercat cu diferiți îndulcitori, dar cum niciunul nu are același gust ca zahărul, am preferat să îl elimin de tot.
Până la momentul respectiv îmi beam cafeaua de dimineață, o ceașca normală de circa 150 ml, cu două lingurițe de zahăr.
-
Zahărul, mai scump în România decât în toate ţările din regiune
Preţul mediu de retail al unui kilogram de zahăr este de 1,6 dolari în România, fiind de peste patru de ori mai mare decât cel la care este tranzacţionat pe bursă, respectiv de 35,9 cenţi pe kilogram, la sfârşitul lunii iunie, se arată într-o analiză a XTB România.
-
PERICOLELE DULCI. Îndulcitorii, la fel de nocivi ca zahărul
Se ştie că zahărul are calitatea de a crea starea de bine la nivel cerebral, plăcere plătită cu acumularea kilogramelor în plus şi crearea dependenţei de dulce. Înlocuitorii zahărului, care par să înlăture aceste neajunsuri, sunt în realitate altă amăgire, iar folosirea lor trebuie făcută cu multe precauţii.
Recomandările editorilor
-
Cristian Gulicska, Autoliv: Românii sunt dispuși să facă un pas lateral sau chiar înapoi pentru a urca în carieră
Dincolo de clișeul hărniciei, există un motor mult mai puternic care definește angajatul român: ambiția de a nu sta pe loc. Aceasta este concluzia lui Cristian Gulicska, director operațional la Autoliv România. -
Ramona Porca, Schaeffler România: Generația Z nu mai separă tehnologia de viața de zi cu zi
Cum convingi un nativ digital să îmbrățișeze o carieră în industrie? Răspunsul Schaeffler România este să le schimbi complet percepția asupra a ceea ce înseamnă o fabrică modernă. -
Testul de foc al HR-ilor: evaluarea posturilor | ANALIZĂ
Cât „valoreazǎ” un angajat pe piața muncii? Care sunt criteriile dupǎ care se stabilesc salariile şi beneficiile într-o companie? Cum se poate asigura un lider din departamentul de resurse umane cǎ existǎ echitate în salarizarea angajaților din companie. -
BEST EMPLOYER FEST 2025. Bianca Chera: Ne așteptăm la o evoluție legislativă în zona prevenirii sindromului de burnout
Pe 12 noiembrie 2025, la București, revista Cariere organizează BEST EMPLOYER FEST – Noi tendințe în companii, noi obiceiuri ale angajaților, un eveniment dedicat împărtășirii celor mai bune practici în îmbunătățirea experienței angajaților.