restaurante
-
Restaurantele și cafenelele devin o alegere din ce în ce mai frecventă pentru antreprenori, freelanceri și microafaceri în căutare de flexibilitate. Un număr semnificativ de profesioniști preferă spațiile informale pentru muncă, întâlniri și dezvoltarea afacerii, -
Restaurantele și pisicinele acoperite sunt țapii ispășitori ai pandemiei. De ce?
Doua tipuri de activitati ies in evidenta ca fiind cele mai afectate, la sase luni de la debutul pandemiei. Fara doar si poate, este vorba despre restaurantele la interior si piscinele acoperite, desi nenumarati specialisti -
Cele mai mari lanturi de fast food care se mentin in top
Mancam pentru a trai sau traim pentru a manca? Aceasta era intrebarea existentiala de acum cateva decenii. In secolul nostru s-au schimbat putin lucrurile, iar intrebarea care se preteaza acum este: traim bine sau ne -
O nouă aplicație care ușurează viața angajaților, la birou
Aplicația care le-a adus restaurantelor din Transilvania peste 13 milioane de euro a ajuns și în Capitală. Aceasta ușurează în special munca angajaților din companii și corporații, care organizează mesele de la birou. Pe lângă simplificarea procesului de comandă pentru utilizatori, proprietarii de restaurante beneficiază de comenzi mai mari, care le reduc costul de livrare per porție. De când a fost lansată în România, aplicația a generat peste 13 milioane de euro restaurantelor partenere. -
Dinastia Alecu, după McDonald’s
Afacerile de familie din România trăiesc în momentul de faţă cea mai importantă etapă din ’89 - primul schimb de generaţii. Studii în străinătate, MBA-uri, încercări de antreprenoriat, toate se regăsesc în diverse variante în CV-urile celor care au preluat sau se pregătesc să preia marile companii din mâinile părinţilor lor. Vor avea aceşti copii, născuţi sub semnul abundenţei, determinarea şi angajamentul necesare pentru a duce mai departe aceste afaceri (unele adevărate imperii) de familie?! -
ANAF anunță operațiunea „Revelion 2016 “
Inspectorii ANAF ar putea să vă strice Revelionul dacă vor găsi nereguli în localurile la care ați plătit deja și le vor închide. În primăvară, după ce a controlat mai multe restaurante de lux din Capitală, ANAF le-a închis pentru că nu emiteau bon fiscal. -
Zece restaurante KFC, deschise în Noaptea Muzeelor
Sâmbătă, 17 mai, cu ocazia celei de-a zecea ediții a evenimentului cultural Noaptea Muzeelor, zece restaurante KFC din țară își vor prelungi programul de funcționare până dimineață.
-
Salariul mediu în octombrie a fost de 1.552 lei
Câştigul salarial mediu net a crescut în octombrie cu 14 lei faţă de luna anterioară și a atins valoarea de 1.552 lei. Cei mai bine plătiți salariați au fost cei care lucrează în transporturi aeriene, aceștia obținând un venit mediu de 3.953 lei. La polul opus, cele mai mici câștiguri, de 846 lei, le-au avut cei care lucrează în hoteluri şi restaurante, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
-
Topul restaurantelor McDonald's din România
Restaurantul McDonald's din Piaţa Romană, deschis acum mai bine de 15 ani, are în fiecare an peste 2 milioane de clienţi şi venituri estimate de ZF la 3-4 milioane de euro, ceea ce înseamnă că fiecare bucureştean merge o dată pe an aici şi lasă la casă 1,5-2 euro, conform zf.ro.
-
Angajarile in businessurile sezoniere
Invariabil, lunile de vara marcheaza inceputul perioadelor de angajari sezoniere. Este adevarat ca, de la inceputul crizei, nu am mai inregistrat boom-uri nici pe acest segment de activitate si ca, cele mai multe angajari sezoniere se fac in afara granitelor tarii, insa, aria acestor tipuri de angajari continua sa se remarce prin dinamism.
-
Posesorilor de card RBS Royal Black li se returneaza 5% din nota de plata de la orice restaurant din lume
Cea mai recenta surpriza pe care RBS Romania a pregatit-o posesorilor de carduri de credit Royal Black este returnarea a 5% din nota de plata de la restaurantele din tara sau din strainatate.
Recomandările editorilor
-
Cristian Gulicska, Autoliv: Românii sunt dispuși să facă un pas lateral sau chiar înapoi pentru a urca în carieră
Dincolo de clișeul hărniciei, există un motor mult mai puternic care definește angajatul român: ambiția de a nu sta pe loc. Aceasta este concluzia lui Cristian Gulicska, director operațional la Autoliv România. -
Ramona Porca, Schaeffler România: Generația Z nu mai separă tehnologia de viața de zi cu zi
Cum convingi un nativ digital să îmbrățișeze o carieră în industrie? Răspunsul Schaeffler România este să le schimbi complet percepția asupra a ceea ce înseamnă o fabrică modernă. -
Testul de foc al HR-ilor: evaluarea posturilor | ANALIZĂ
Cât „valoreazǎ” un angajat pe piața muncii? Care sunt criteriile dupǎ care se stabilesc salariile şi beneficiile într-o companie? Cum se poate asigura un lider din departamentul de resurse umane cǎ existǎ echitate în salarizarea angajaților din companie. -
BEST EMPLOYER FEST 2025. Bianca Chera: Ne așteptăm la o evoluție legislativă în zona prevenirii sindromului de burnout
Pe 12 noiembrie 2025, la București, revista Cariere organizează BEST EMPLOYER FEST – Noi tendințe în companii, noi obiceiuri ale angajaților, un eveniment dedicat împărtășirii celor mai bune practici în îmbunătățirea experienței angajaților.