pranz
-
Date ale Organizaţiei ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) indică faptul că aproximativ o treime din producţia alimentară mondială este indisponibilă din cauza pierderilor şi a risipei în continuă creştere. -
Practicile de business „de şcoală veche” merită reînviate
© 2013 Harvard Business School Publishing Corp.
Comunitatea de afaceri pare să fie obsedată de ceea ce autorul Michael Lewis a numit “noul lucru nou”: încrederea în acea schimbare în bine care a dus, în lumea corporatistă, la nenumărate avansuri tehnologice, organizaţionale şi sociale. Este motivul pentru care acum mediul de lucru din fabrici prezintă mai multă siguranţă, maşinile-hibrid sunt mai ieftine, echipele de conducere din sălile de consiliu ale corporaţiilor sunt din ce în ce mai diverse, iar comunicarea instantanee a devenit ceva obişnuit. Progresele făcute sunt cu adevărat bune, iar comunitatea de afaceri a făcut reale avansuri în ultimii 60 de ani.
-
Masa de pranz, o afacere
Masurile luate de cei care activeaza in sectorul restaurante-catering ii ajuta pe cei care obisnuiesc sa-si comande masa de pranz sa nu-si modifice comportamentul. Daca in alte tari patronii restaurantelor ofera posibilitatea clientilor sa plateasca dupa grosimea portofelului, la noi, reducerile si promotiile ii ajuta pe angajati sa nu resimta efectele crizei. O alta categorie de salariati a inceput sa-si aduca mancare la pachet, fara sa puna acest trend pe seama mult-blamatei crize.
Recomandările editorilor
-
Cristian Gulicska, Autoliv: Românii sunt dispuși să facă un pas lateral sau chiar înapoi pentru a urca în carieră
Dincolo de clișeul hărniciei, există un motor mult mai puternic care definește angajatul român: ambiția de a nu sta pe loc. Aceasta este concluzia lui Cristian Gulicska, director operațional la Autoliv România. -
Ramona Porca, Schaeffler România: Generația Z nu mai separă tehnologia de viața de zi cu zi
Cum convingi un nativ digital să îmbrățișeze o carieră în industrie? Răspunsul Schaeffler România este să le schimbi complet percepția asupra a ceea ce înseamnă o fabrică modernă. -
Testul de foc al HR-ilor: evaluarea posturilor | ANALIZĂ
Cât „valoreazǎ” un angajat pe piața muncii? Care sunt criteriile dupǎ care se stabilesc salariile şi beneficiile într-o companie? Cum se poate asigura un lider din departamentul de resurse umane cǎ existǎ echitate în salarizarea angajaților din companie. -
BEST EMPLOYER FEST 2025. Bianca Chera: Ne așteptăm la o evoluție legislativă în zona prevenirii sindromului de burnout
Pe 12 noiembrie 2025, la București, revista Cariere organizează BEST EMPLOYER FEST – Noi tendințe în companii, noi obiceiuri ale angajaților, un eveniment dedicat împărtășirii celor mai bune practici în îmbunătățirea experienței angajaților.