apa
-
O alimentație bună este o parte esențială a sănătății și dezvoltării. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), o nutriție mai bună este legată de îmbunătățirea sănătății la toate vârstele, un risc mai mic de boli -
Bea o apă bună – acolo și atunci când ai nevoie de ea
Apa pare un element banal în viața noastră de zi cu zi. Însă, pe cât de banal, pe atât de esențial se dovedește consumul unei ape bune, proaspete și pe care să o obții mai -
CONAF propune accesul gratuit la utilitățile publice: apă, energie electrică și gaze pe o perioadă de minim 90 de zile
Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin CONAF, inițiator al proiectelor PACTUL PENTRU MUNCĂ și PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ, lansează un îndemn și un PACT GENERAL PENTRU SOLIDARITATE, RESPONSABILITATE ȘI CUMPĂTARE în situația economică și socială actuală. -
Reacțiile angajaților la schimbările din companie: stres, lipsă de încredere și intenții de demisie
4 din 10 dintre cei care au trecut prin schimbări la job au avut parte de conflicte la muncă, iar 3 din 10 au mâncat și au fumat mai mult în timpul zilei de lucru, decât au făcut-o în afara programului. -
Cinci români încearcă să doboare recordul de traversare a Mării Negre cu barca cu vâsle
Echipajul românesc care și-a propus să traverseze Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle a pornit vineri într-o cursă de antrenament pe Marea Neagră. Astfel, cei cinci români și-au propus să doboare recordul de traversare într-o astfel de ambarcațiune, pe o distanță de 1.200 km între Mangalia și Batumi, pe care trebuie să o parcurgă în mai puțin de 29 de zile. -
Apa: cel mai important și mai dificil aliment. Tu știi ce apă bei?
„Nu putem trăi fără apă” este printre marile truisme care ne definesc existența. Cu toate acestea, în era industrializării masive, a poluării și schimbărilor climatice suntem mai atenți la apa pe care o bem. Întrebarea imediat următoare, cea mai firească, este – ce fel de apă bem și cum știm ce bem? -
Bea apa de la robinet în siguranță
Nu trebuie să mire faptul că apa care ajunge la birou sau acasă prin rețelele edilitare conține elementele necesare unui organism sănătos, precum fier, zinc, cupru, calciu, magneziu sau potasiu. Este motivul pentru care apa de la robinet este prima recomandare a medicilor pentru hidratarea zilnică, indiferent de vârstă saude starea de sănătate. -
Stilul de viață sustenabil aduce economii în bugetul familiei
Adoptarea unui stil de viață sustenabil poate aduce economii, lunar, în medie de 17,5%, la bugetul de care dispune o familie. Acestea sunt rezultatele unui experiment social privind un stil de viață sustenabil, efectuat în această toamnă în România, de Unilever South Central Europe și compania de cercetare 360 Insights. Studiul a fost realizat pentru a răspunde consumatorilor la întrebarea „Ce putem face pentru a avea un stil de viață mai sustenabil?”, prin oferirea unor soluții simple și eficiente.
-
Trăiește cu stil și respectă natura!
Cu toții știm de existența celor cinci elemente din filosofia orientală: Apa, Aerul, Focul, Pământul și Metalul. Artiștii însă sunt cei care le dau viață exprimându-și trăirile, bucuriile și tristețile în culori și forme extraodinare, îmbinate în frumosul celor cinci elemente. „Trăiește cu stil și respectă natura!” pare a fi îndemnul acestora.
-
Terra va rămâne fără mări și oceane, avertizează oamenii de știință
Pe viitor, Pământul ar putea împărtăși soarta planetei Venera, cred cercetătorii din domeniul climatologiei. Potrivit prognozelor lor, atmosfera Terrei se va încinge până la câteva sute de grade, iar oceanele se vor evapora.
-
REFACEREA DUNĂRII: 30 de micro-delte vor apărea pe fostele terenuri secate de regimul comunist
Un proiect coordonat de Ministerul Apelor și Pădurilor împreună cu 18 parteneri internaționali va duce la reconstrucția ecologică a unor zone inundabile ale Dunării, în vederea reducerii riscului de inundații în județele Galați, Brăila și Tulcea. Aceste terenuri au făcut parte din ecosistemul deltaic fiind însă drenate în anii ‘70 pentru extinderea terenului agricol.
-
Bea, rasuceşte şi ai grijă de natură!
Sistemul Coca-Cola România lansează un nou ambalaj pentru apele Dorna şi Dorna Izvorul Alb, care conţine cu 25% mai puţin plastic şi este mult mai uşor de reciclat.
-
Consumă responsabil! - interviu cu Bruno Roche, director general Apa Nova
Ziua Mondială a Apei, pe 22 martie, oferă un bun prilej de discuţie despre calitatea apei din Bucureşti şi despre măsurile minime pe care le poate lua fiecare dintre noi pentru a se asigura că diminuează consumul de apă potabilă şi menajeră.
-
Angajatii Athenee Palace Hilton, premiati la competitia “Win a Bike”
Athenee Palace Hilton a reusit sa economiseasca cea mai multa energie in anul 2009, devansand toate celelalte hoteluri din retea, aflate in Europa Centrala, de Est si din Turcia. Prin urmare, toti cei 250 de angajati au fost premiati cu cate o bicicleta.
Recomandările editorilor
-
Cristian Gulicska, Autoliv: Românii sunt dispuși să facă un pas lateral sau chiar înapoi pentru a urca în carieră
Dincolo de clișeul hărniciei, există un motor mult mai puternic care definește angajatul român: ambiția de a nu sta pe loc. Aceasta este concluzia lui Cristian Gulicska, director operațional la Autoliv România. -
Ramona Porca, Schaeffler România: Generația Z nu mai separă tehnologia de viața de zi cu zi
Cum convingi un nativ digital să îmbrățișeze o carieră în industrie? Răspunsul Schaeffler România este să le schimbi complet percepția asupra a ceea ce înseamnă o fabrică modernă. -
Testul de foc al HR-ilor: evaluarea posturilor | ANALIZĂ
Cât „valoreazǎ” un angajat pe piața muncii? Care sunt criteriile dupǎ care se stabilesc salariile şi beneficiile într-o companie? Cum se poate asigura un lider din departamentul de resurse umane cǎ existǎ echitate în salarizarea angajaților din companie. -
BEST EMPLOYER FEST 2025. Bianca Chera: Ne așteptăm la o evoluție legislativă în zona prevenirii sindromului de burnout
Pe 12 noiembrie 2025, la București, revista Cariere organizează BEST EMPLOYER FEST – Noi tendințe în companii, noi obiceiuri ale angajaților, un eveniment dedicat împărtășirii celor mai bune practici în îmbunătățirea experienței angajaților.